Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

GSV raspravljao o gospodarstvu i planu razvoja Međimurske županije: “Precepija poduzetništva nikada nije bila lošija”

Gospodarska kretanja i plan razvoja Međimurske županije bile su središnja tema 116. Sjednice Gospodarsko-socijalnog vijeća Međimurske županije, a predsjednik Elvis Novak pred sjednicu je izjavio:

Plaće su porasle, a međimurski poduzetnici lani su poslovali pozitivno, rekao je županijski pročelnik za gospodarstvo Darko Radanović:

Stanje je dobrim, s obzirom na statistiku, ocijenio član GSV-a i bivši predsjednik Ivan Senčar. No, podsjeća i da se s problemom radne snage poslodavci suočavaju već niz godina, a isto toliko u županijskom GSV-u ukazuju na problem PDV-a:

Dodaje kako se problemi rješavaju kozmetički:

Senčar dodaje kako to utječe i na odnos između poslodavaca i zaposlenika koji u velikoj mjeri smatraju da poslodavac jednostavno ne želi dati veću plaću, a ne da to ne može.

Plan razvoja Međimurske županije do 2027. godine usklađen je s nacionalnom razvojnom strategijom. Županija jednakih mogćunosti za sve građane, gospodarstvo koje teži napretku, ali da on bude održiv, digitalan i zeleni. A na pitanje novinara kojim će se konkretnim koracima to postići ispred REDEA-e odgovorila je Maša Tomašić:

Na dnevnom je redu bila i informacija o kretanju na tržištu rada.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.