Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

GRAD PRELOG : Krenula 4. faza projekta ‘ZAŽELI’

Grad Prelog kroz četvrtu fazu projekta “Pomozi, zaposli, usreći” nastavlja s pomoći potrebitim građanima i zapošljavanju teže zapošljivih žena.

Za četvrtu fazu ovog projekta izdvojeno je 510.000,00 eura, iznos je u cijelosti financiran iz Europskog socijalnog fonda. Voditeljica projekta Marija Igrec Blažeka ističe da je glavni cilj projekta povećanje socijalne uključenosti te prevencija institucionalizacije uz pružanje usluga potpore i podrške starijim osobama i osobama s invaliditetom.

“Svaka radnica će pružati uslugu pomoći i potpore koje uključuju organiziranje prehrana, obavljanje kućanskih poslova, održavanje osobne higijene, zadovoljenje svakodnevnih potreba i podjelu paketa kućanskih i osnovnih higijenskih potrepština.”

Grad Prelog Pomozi zaposli usreci IV studiom.hr DSC08603

Produljeno je trajanje projekta na 36 mjeseci, zaposlili su 10 žena iz ciljane skupine – teže zapošljivih te s nižom i srednjom razinom obrazovanja, a koje će korisnicima s područja grada, većinom starijima i samima, pomagati pri kućanskim poslovima ili nabavci hrane, lijekova i ostalih potrepština.

Gradonačelnik Ljubomir Kolarek istaknuo je da kad su počeli s prvim projektom nisu bili sigurni kako će projekt proći.

“Kad je prošao prvi projekt, vidjeli smo da potreba postoji, da interesa ima, a danas je ve to jedna uhodana ekipa koja intenzivno radi i surađuje s korisnicima kojima je pomoć potrebna”

Pružateljica usluge Božica Ružman koja radi na projektu od 1. faze i istaknula je kako su se nakon tečaja za gerontodomćice upoznali s potrebama i problemima koje nosi starija životna dob, i to im uvelike koristi u radu.

Grad Prelog Pomozi zaposli usreci IV studiom.hr DSC08629

Okupljenima su se obratili Nikola Hren predstojnik Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područnog ureda Čakovec te ravnateljica Centra za socijalnu skrb Prelog Melita Novak-Ban koji su pohvalili projekt.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.