Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search

Glazbena raskoš uz kolaudaciju orgulja crkve sv. Jakoba

U Župnoj crkvi svetog Jakoba u Prelogu jučer je održan drugi dio koncerta kolaudacije obnovljenih orgulja u organizaciji Grada Preloga, Doma kulture Grada Preloga i Župe sv. Jakoba ap.st.

Uz jedinstvene zvukove preloških orgulja starih 130 godina kojima je vladao maestro Višeslav Jaklin, veličanstvenu melodiju trube dao je Tomislav Ratković, a raskoš glazbenom dijelu upotpunila je mlada sopranistica Barbara Pokorny. Varaždinski glazbeni trio izveo je djela Bacha, Handela, Caccinija, Vivaldija, Tartinija i Bobića.

Crkvom je odjekivala glazba dostojna doma Krista Kralja, koji je blagdan proslavljen u nedjelju.

Pogledajte našu fotogaleriju:

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.