Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

FOTOGALERIJA | U Svetom Jurju u Trnju obilježen Dan oslobođenja Međimurja

6. travnja Dan oslobođenja Međimurja spomen je na događaje iz 1945. kad je Međimurje oslobođeno od mađarske i njemačke okupacije. 79. godišnjica oslobođenja sa središnjim odavanjem počasti palim borcima obilježena je polaganjem vijenaca i paljenjem na spomen groblju u Svetom Jurju u Trnju.

“Nakon četverogodišnje okupacije Međimurja, 6. travnja 1945. godine oslobođen je Čakovec, a partizanske jedinice Kalničkog odreda zajedno s jedinicama Crvene armije i Bugarskim jedinicama potisnule su okupatore do Štrigove, a 12. travnja oslobodili cijelo Međimurje.”, podsjetio je Miljenko Zorko, predsjednik Udruge antifašističkih boraca i antifašista Međimurske županije.

Načelnik Općine Donji Kraljevec Miljenko Horvat pa je poželio prisutnima dobrodošlicu te pozvao da iskažu pijetet žrtvama koje su svoje živote položile za našu Domovinu.

“Ima puno datuma važnih za Međimurje, oni govore o tome da smo imali turbulentno povijesno razdoblje koje je donosilo pobijede, ali i odnosilo ljudske živote. Bez obzira na protok godina, taj datum i komemoracija ostaje u nama dokle god imamo institucije, pojedince i udruge koje baštine naše slavne dane povijesti.”, poručio je župan Matija Posavec.

Foto: Filip Švenda / Studio M (Uvjeti korištenja):

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.