Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

FOTOGALERIJA | U Prelogu održani 28. Priločki folklorni susreti

U organizaciji Kulturne udruge Seljačka sloga Prelog jučer je u školskoj sportskoj dvorani u Prelogu održano 28. izdanje manifestacije Priločki folklorni susreti.

U kulturno-umjetničkom programu publici su se predstavili gosti  KUD Beletinec iz Beletinca, KUD Belica iz Belice, Udruga umirovljenika Prelog, KUD Laz iz Laza Bistričkog, KUD Zrin iz Legrada, Udruga Tradicijom za budućnost iz Petlovca i KUD Strahoninec iz Strahoninca.

S dvije sekcije predstavili su se i domaćini, KU Seljačka sloga. Dječja sekcija izvela je međimurske pjesme i plesove, dok je folklorna skupina izvela spletove posavskih plesova i pjesama u posavskim nošnjama koje su u vlasništvu udruge.

Manifestacija je održana uz potporu Grada Preloga, a čuvare tradicije i kulture pozdravili su gradonačelnik Ljubomir Kolarek i predsjednik Gradskog vijeća Đuro Ujlaki. 

Središnjem programu prethodio je mimohod sudionika do crkve svetog Jakoba gdje su primili blagoslov prečasnog Antuna Hoblaja i župnog vikara Dominika Cesara.

Pogledajte fotoglaeriju:

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.