Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

FOTOGALERIJA | Svečano otvoren novi vatrogasni dom DVD-a Domašinec

DVD Domašinec, otvorenje novog Vatrogasnog doma, 30.9.2023.

U središtu Domašinca, na ponos svih mještana, stoji velebno zdanje novog vatrogasnog doma DVD-a Domašinec koji je jučer i službeno otvoren uz svečani program kojem su nazočili mnogi uzvanici.

Simbolično su dom rezanjem vrpce otvorili predsjednik DVD-a Robert Filipović, načelnik Općine Domašinec Mario Tomašek i državni tajnik u ministarstvu poljoprivrede Zdravko Tušek. Čast držanja vrpce imale su vatrogaskinje iz podmlatka DVD-a Domašinec, a taj su veliki trenutak obilježili i ‘pucanjem’ konfeta.

Vatrogasni dom izgrađen je u sklopu projekta “Rekonstrukcija i opremanje vatrogasnog doma Domašinec”, financiranog izmjere 7.4.1. Europski poljoprivredni fond za ruralni razvoj, Europa ulaže u ruralna područja. Kamen temeljac položen je krajem svibnja prošle godine za Dane Općine Domašinec, a u izgradnju je uloženo više od devet milijuna kuna.

O počecima vatrogastva u Domašincu u svom se govoru osvrnuo predsjednik Filipović istaknuvši da novi dom donosi višu razinu sigurnosti za sve mještane. U njemu će se adekvatno čuvati vrijedna vatrogasna oprema, a društvo je dobilo i prostorije u kojima će održavati sastanke, ali imati i mogućnost za provođenje raznih edukacija. DVD-Domašinec uskoro slavi i 100. obljetnicu postojanja, pa je ovo i najljepši poklon koji će služiti i mnogim generacijama koje dolaze.

Svečanosti otvorenja među brojnim uzvanicima nazočili su i glavni vatrogasni zapovjednik RH Slavko Tucaković, predsjednik Vatrogasne zajednice Međimurske županije Mario Medved, zpovjednik JVP Čakovec Mladen Kanižaj, međimurski župan Matija Posavec, predstavnici prijateljskih vatrogasnih društava iz Međimurja te FF Gniebing Austrija i mnogi mještani.

Uz prigodne govore svi nazočni imali su prilike i za obilazak novog vatrogasnog doma, a koji je blagoslovio velečasni Ivan Mikulan.

Detalje donosimo u našem informativnom programu, a u nastavku pogledajte našu fotogaleriju:

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.