Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

FOTOGALERIJA | Povijesni dan za Centar za odgoj i obrazovanje Čakovec!

Polaganjem kamena temeljca na čakovečkom jugu u petak je svečanim programom označen početak izgradnje Regionalno edukacijsko-rehabilitacijskog centra Čakovec.

U vremensku kapsulu za projekt vrijedan 16,5 milijuna eura položili su oni koji ga s najvećim nestrpljenjem i nužnošću, učenici Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec s ravnateljicom Dragicom Benčik, dok su kamen temeljac položili premijer Andrej Plenković, ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs, župan Matija Posavec i gradonačelnica Ljerka Cividini.

Sredstvima državnog proračuna i resornog ministarstva financira se oko 80 posto projekta, a preostali Međimurska županija i Grad Čakovec koji je kao osnivač Centra za odgoj i obrazovanje osigurao i zemljište.

Svjedočimo početku izgradnje nove škole i centra za odgoj koji će pridonijeti kvalitetnijoj skrbi naših najmlađih i najranjivijih. Snaga svakoga društva svake države najbolje se zrcali u mogućnosti da kroz redistribucijsku snagu proračunskih sredstava, naše temeljno načelo, a to je načelo solidarnosti usmjeravamo prema onima prema kojima je najpotrebnija. I upravo je ovaj projekt jedan takav projekt.“, poručio je premijer Plenković.

Najsretniji je to dan za one koji će centar koristiti danas je to oko 202 polaznika, a samo u ovoj školskoj godini upisali su 30 više nego lani, dok o potrebi za novim prostorima govori i činjenica ga djeluju na tri lokacije, podsjetila je ravnateljica Dragica Benčik istaknuvši sreću i zadovoljstvo početkom izgradnje.

Uz osnovnu i srednju školu, centar će pružati i dodatne socijalne usluge, a razmatrat će se i osnivanje predškolske ustanove, dodala je ravnateljica.

Podršku je svih godina Centru za odgoj i obrazovanje Čakovec pružila Međimurska županija.

Kad se okrenem iza sebe i pogledam koliko smo se lobirali trenutak ponosa i zajedničke pobjede. Novi Centar poruka je osnaživanja zajednice u kojoj snaga leži u pomoći prema najpotrebitijima”, poručio je župan Matija Posavec.

Pogledajte našu fotogaleriju:

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.