Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

FOTOGALERIJA | Obilježena 28. obljetnica vojno-redarstvene operacije Bljesak

Odavanjem počasti poginulim i nestalim međimurskim braniteljima u Domovinskom ratu kod spomen obilježja u Parku Zrinski u Čakovcu obilježena je 28. obljetnica vojno-redarstvene operacije Bljesak.

Položeni su vijenci i upaljene svijeće, a počast su odala izaslanstva Međimurske županije, Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Međimurske županije, Policijske uprave međimurske.

U rano jutro, 5:21 sati jake snage Hrvatske vojske i policije krenule su u oslobođenje oko 80 kilometara duge bojišnice s tri pravca – s istoka, sjevera i zapada. Presječeno je okupirano područje zapadne Slavonije čime je slomljen otpor neprijateljskih snaga i oslobođeni su Jasenovac, Okučani i Stara Gradiška.

U oslobodilačkoj akciji sudjelovalo je oko 7200 vojnika, policajaca, poginulo je 51 branitelj, a 162 su ranjena. Veliki obol u oslobođenju Domovine u pobjedničkoj akciji dali su mnogi međimurski branitelji, podsjetili su tom prilikom branitelji, načelnik PUM Ivan Sokač i zamjenik župana Josip Grivec.

Ivan Sokač, načelnik Policijske uprave međimurske:

Josip Grivec, zamjenik župana Međimurske županije:

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.