Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

FOTOGALERIJA | Mještani proslavili Dan Palinovca: “naša snaga je u zajedništvu”

Uoči spomendana svetog Josipa 19. ožujka, zaštitnika mjesta, prigodnim programom obilježen je Dan Palinovca. Brojni mještani su sudjelovali su na svetoj misi te na prigodnom kulturnom programu održanom u Društvenom domu.

Predsjednik vijeća mjesnog odbora Vladimir Sabol obratio se okupljenima i poručio da Palinovčane krasi zajedništvo koje pokazuju iz dana u dan i da je ovo 29. proslava Dana mjesta te da iduće godine povodom 30. obljetnice pripremaju nešto posebno.

Dan Palinovca 2024 studiom.hr f50940672

Ova tradicija traje od 1995. kad je na spomendan svetog Josipa posvećena obnovljena kapela Presvetog Trojstva u Palinovcu.

Proslavi je prisustvovao i načelnik Općine Donji Kraljevec Miljenko Horvat koji rekao da je ovo jedan od ljepših događaja u Općini gdje se pokazuje zajedništvo i želja stanovništva da razvijaju svoje mjesto.

U bogatom programu nastupile su udruge te mali mještani Palinovca, a kao posebni gosti na pozornici su zaplesali plesni ansambl Silaš iz Mađarske.

Dan Palinovca 2024 studiom.hr f50531328

Čestitkama povodom Dana mjesta pridružio se i župan Matija Posavec koji je istaknuo da Palinovec ima dušu i srce i da je posebno mjesto u Međimurju i po uređenosti i po složnosti. Najavio je da će uskoro oko obnovljene škole u Hodošanu koju pohađaju djeca iz Palinovca biti postavljena ograda i da će urediti dječje igralište u mjestu.

Dan Palinovca 2024 studiom.hr f52783872

Vladimir Sabol u ime mjesnog odbora dodijelio je Plakete naselja Tamari Recek za aktivno zalaganje i doprinos u razvoju mjesta, Ivanu Pavlicu za nesebičan rad u ŠRD-u Šaran Palinovec i Ljubici Srpak za nesebičan rad u Udruzi žena Palinovec, dok su zahvalnice za Dan Palinovca primili načelnica 15. okruga Budimpešte Angela Nemet, Ištvan Kuzma i plesni ansamblu Silaš.

Foto: Filip Švenda / Studio M (Uvjeti korištenja):

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.