Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

FOTOGALERIJA Međimurski HDZ obilježio 34. obljetnicu osnutka

Međimurski HDZ jučer je u prepunom Centru za kulturu Čakovec obilježio 34. obljetnicu osnutka, a svečanosti je nazočio i predsjednik HDZ-a i premijer Andrej Plenković kojeg su stranački kolege dočekali gromoglasnim pljeskom, zastavama i pjesmom.

U jeku nadolazećih parlamentarnih izbora i obraćanja aktera bila su u izbornom tonu. Redom su se skupu obratili predsjednik HDZ-a Čakovec Tomislav Marković, gradonačelnik Murskog Središća Dražen Srpak, predsjednik mladeži HDZ-a Međimurske županije Lovro Horvat, europarlamentarka Sunčana Glavak, predsjednik županijskog HDZ-a Ljubomir Kolarek, varaždinski župan Anđelko Stričak ujedno i nostelj liste u 3. izbornoj jedinici, i naposljetku predsjednik stranke Andrej Plenković.

Predsjednik županijskog ogranka nazočne je pozdravio riječima ‘u slavljeničkom i borbenom tonu’.

“U izbore ulazimo čista obraza, predstavljajući što je Vlada Andreja Plenkovića učinila u ovih osam godina za Republiku Hrvatsku. Naša postignuća su naš program. Naš odgovor na sve probleme koji su Hrvatsku pogodili tih osam godina, dokaz su da mi znamo i možemo., rekao je Kolarek, a u svom govru dodao: Ovdje u Međimurskoj županiji neki političari koji idu tako daleko da, zamislite, govore da je HDZ protivnik svakog međimurskog projekta, samo nek se sjete gdje su bili ti projekti u Vladi koju je vodio SPD. Tih projekata nije bilo, rekao je predsjednik županijskog ogranka stranke.”, rekao je Kolarek.

U istom je tonu nastavio i Andrej Plenković koji se u svom govoru osvrnuo na sve što je njegova Vlada učinila u osam godina po pitanju socijalne, ekonomske i gospodarske stabilnosti, prevladavanju kriza, ulasku Hrvatske u Schengen i eurozonu, kao i na aktualnu političku situaciju pred nadolazeće izbore.

“Jer je meni kao predsjedniku Vlade bilo najvažnije da u ovako velikoj krizi odagnamo zloguke slutnje i one negativne poruke SDP-a iz proljeća 2020. da će biti 400.000 otpuštanja. Je li se to dogodilo? Nije. Jesu li pali na koljena ili pali kao kule od karata naši obrtnici, naši poduzetnici, jesu možda ljudi ostali bez plaće? Je li se to dogodilo? Nije. Jesu li umirovljenici u ovakvoj krizi, u jednom trenutku solidno povećanom inflacijom, ostali bez prihoda? Nisu. Vlada je dala 8 paketa, isplatila 800.000 plaća za ljude u privatnom sektoru, održala na nogama 130.000 poduzeća i obrta, rekao je, između ostalog, Plenković.

Fotogalerija sa svečanosti:

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.