Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

FOTOGALERIJA | Lovačko društvo Prepelica iz Preloga tradicionalno proslavilo blagdan svetog Huberta

Svetom misom u kapelici svetog Huberta, zaštitnika lovaca, matematičara, optičara i radnika u metalnoj industriji obilježen je blagdan Svetog Huberta.

Ovu tradiciju Lovačko društvo Prepelica Prelog njeguje od kada je na raskrižju pri starom toku rijeke Drave i cesta koje vode prema Prelogu i Otoku sagrađena kapelica svetog Huberta. Svetu misu predvodio je župni vikar Dominik Cesar, a lovačko je druženje  kasnije nastavljeno u Lovačkom domu Prepelice u Prelogu.

Predsjednik društva Kristijan Štampar lovačku godinu ocijenio je uspješnom, a nove zakonske regulative donijele su i neke promjene. U veljači je na snagu stupila Uredba o registraciji, evaluaciji, autorizaciji i ograničavanju kemikalija (REACH) te je zabranjeno korištenje pa čak i nošenje streljiva s olovnom sačmom u močvarnim staništima i 100 metara oko njih u svim zemljama Europske unije.

Lovačko društvo Prepelica ima preko 30 članova, a u gotovo osamdesetogodišnjoj tradiciji sada se napokon mogu pohvaliti i prvom lovkinjom, Ines Grabant:

Što je Ines privuklo lovu, otkrila nam je sama, kao i da su žene odlično prihvaćene u lovačkim društvima:

Svečanosti je nazočio i predsjednik Gradskog vijeća Đuro Ujlaki koji je poručio kako Grad pomaže lovačko društvo, kao i ostale udruge, pa se s veseljem svake godine pridružuje obilježavanju blagdana svetog Huberta.

Pogledajte našu fotogaleriju:
Foto: Marko Kutnjak / Studio M

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.