Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

FOTOGALERIJA | Knjižnica i čitaonica Grada Preloga nagradila najčitače i najvolontere

S 15. studenim završen je Mjesec hrvatske knjige. Knjižnici i čitaonici Grada Preloga ovo je bio jedan od najaktivnijih mjeseci u okviru kojeg su organizirali mnogobrojne programe, a svečanost za kraj ujedno je i kruna čitateljske godine.

Jučer su u Muzeju Croata insulanus Grada Preloga dodijeljena priznanja za najvolontere i najčitače.

Ravnateljica preloške Knjižnice i čitaonice Maja Lesinger poručila je da se na ovaj način žele zahvaliti članovima što vole čitanje i promiču ga među svojim prijateljima i obitelji, ali i svim volonterima koji cijelu godinu rade i pomažu u aktivnostima kao što su izvodeći pričaonice, čuvanje kućica s knjigama i ostalo.

Nagrađeni najvolonteri su Paola Novak, Martina Pilaš, Danijela Hegeduš i Hrvoje Sokač koji je istaknuo da već dugo volontira, te im kao uhodanoj ekipi nije teško uskočiti kad je u knjižnici i čitaonici potrebna bilo kakva pomoć.

Nagrade za najčitače u kategoriji djeca primili su Linda Kljajić i Karlo Horvat, u kategoriji mladih nagrađena je Lea Maltar, a kod odraslih najčitačice su Katarina Kamenar i Irena Sačer.

Posebnu pohvalu zaradio je i cijeli 4. razred OŠ Draškovec koji kontinuirano brine o maloj slobodnoj knjižnici u Draškovcu. Razrednica Nina Lesinger ističe da se mala slobodna knjižnica nalazi u blizini škole, a da je 4. razred zbog ljubavi prema čitanju dobio zadatak povremeno pogledati, posložiti pa čak i razmijeniti knjige, što djeca s veseljem rade.

Knjižnica i čitaonica Grada Preloga broji preko 1100 članova, od kojih je mnogo mladih, a izuzetno su ponosni ne podatak da su se srednjoškolci, koji su najkritičnija skupina, ponovo počeli upisivati.

U sklopu svečanosti dramska družina OŠ Goričan izvela je predstavu Matilda.

Učiteljica hrvatskog jezika i voditeljica družine Snježana Granatir otkrila je kako je ta predstava posvećena čitanju, no i o važnosti obitelji, prijateljstva te da na kraju dobro uvijek pobjeđuje zlo.

Više poslušajte uskoro u Radio Cicibanu!
OBAVIJEST: Zbog prelaska na novu internetsku stranicu večeras iza 20 sati doći će do prekida na našoj trenutnoj internetskoj stranici, no od sutra, 17. studenog, uživajte u modernijem i funkcionalnijem pregledu najvažnijih informacija iz našega kraja na www.studiom.hr!
Pogledajte našu fotogaleriju:

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.