Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search

FOTOGALERIJA | Gospodarski forum i ove godine okupio veliki broj gospodarstvenika

Gospodarski forum 2023., Prelog | Foto: Željka Švenda / Studio M

Veliki broj gospodarstvenika s područja grada Preloga, ali i širom Međimurske županije, okupio se u petak na tradicionalnom susretu u sklopu Gospodarskog foruma u organizaciji Grada Preloga.

Prvi dio Gospodarskog foruma bile su radionice domene financijskog poslovanja, mjerama aktivne politike zapošljavanja, mjerama pomoći malom i srednjem poduzetništvu. U svemu najvažnija razmjena iskustva, pa i zajedničko traženje mogućih rješenja u problemima s kojima se poduzetnici suočavaju.

Gospodarski forum je uz Dan Grada najznačajniji datum u godini, budući da mi živimo od gospodarstva, poduzetništva, OPG-ova i fondova EU kao i svojevrsna zahvala našim gospodarstvenicima. Kada smo analizirali brojke gospodarstva Grada Preloga došli smo do impresivnih brojki. Na području Grada Preloga imamo 319 tvrtki s ukupno 4 tisuće zaposlenih, 123 obrta s oko 300 zaposlenih, 425 OPG-ova, od toga je njih 200 u sustavu PDV-a i poreza na dohodak. Sveukupno imamo oko 5 tisuća zaposlenih, što je na 7,5 tisuća stanovnika, svakako brojka koju treba cijeniti i poštovati.”, istaknuo je u svom govoru gradonačelnik Ljubomir Kolarek.

Da su ovakvi skupovi, posebice u terminu kada se rade i planovi za iduću godinu, potrebni gospodarstvenicima potvrdio je i direktor tvrtke Tehnix iz Donjeg Kraljevca Željko Horvat.

Podršku daje Međimurska županija, a će gospodarstvenicima pomoći i kroz mjere koje će biti planirane za novi županijski Proračun, rekao je zamjenik župana Josip Grivec.

A Grad Prelog svojim će poduzetnicima dalje pomagati i kroz novoosnovano Pučko otvoreno učilište Prelog i poduzetničkom akademijom, a neće se mijenjani ni porezna politika. “Porez na dohodak ostaje isti i tako rasterećujemo gospodarstvenike, dajemo im priliku da daju veće plaće radnicima.“, zaključio je gradonačelnik Kolarek.

Uz resorna ministarstva, Hrvatski zavod za zapošljavanje bile su i općine Donja Dubrava, Goričan, Mala Subotica i Podturen. Na središnjem okupljanju među govornicima bili su i čelni ljudi međimurske obrtničke gospodarske komore, Dražen Novak i Mladen Križaić.

Detalje donosimo u informativnom programu, a u nastavku pogledajte i našu fotogaleriju:

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.