Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

FOTOGALERIJA | Goričan scenskim prikazom obilježio 105. obljetnicu ‘Goričanske republike’

105. obljetnica Goričanske republike | Foto: Filip Švenda / Studio M

105. obljetnica Goričanske republike | Foto: Filip Švenda / Studio M

U subotu je u Goričanu u središtu mjesta izveden je scenski prikaz “Goričanska republika” kojim je obilježena 105. obljetnica proglašenja Goričanske republike,

Na ulici u samom središtu mjesta uprizoreni su dramatični događaji iz 1918. godine kad su mještani Goričana nezadovoljni mađarskom upravom, protjerali općinsku vlast i proglasili Goričan samostalnom republikom, prekinuvši sve veze s tadašnjim državnim sustavom. Premda je kratko trajala, od 2. do 14. studenog, imala je važnu ulogu za povijest i identitet Goričana, ali i Međimurja. 

Pogledajte našu fotogaleriju:

Foto: Filip Švenda/Studio M

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.