STUDIO M
Tvornica dobre glazbe

FOTOGALERIJA | Festival Kre Mure i Drove: 18 godina čuvanja tradicije i obogaćivanja glazbene škrinjice

Fala vam na prekrasnoj večeri 18. festivala Kre Mure i Drove!

Svaka karika čini prekrasan lančić uspomena u škrinjici Festivala. Bez svakog slušatelja, bez svakog stiha, zapisanog i otpjevanog, bez svake note, zglancane i odsvirane, bez svake ružice na pozornici … Zahvaljujući i upornosti nismo stali ni u vrijeme korone i našu jedinstvenu glazbenu priču doveli smo do punoljetnosti.

Festival je održan na Trgu slobode u Prelogu uz poštivanje svih epidemioloških mjera, a kroz večer vodili su nas Mirjana Švenda i Željko Sokač. Novim, autorskim pjesmama obogatili smo kajkavsku glazbenu škrinjicu, a na izveli su ih naši poznati glazbenici iz Međimurja, Podravine, Zagorja. Program iznenađenja – splet međimurskih pjesama izveli su Tamara Korunek, Karlo Čeh, ŽVS Sveti Marko uz TS KUD-a Belica.

>> VIDEO: Gledajte 28. festival Kre Mure i Drove

Na kraju večeri proglašene su i najemitiranije pjesme s prošlogodišnjeg festivala je pjesma TS Odabrani – F srce si mi zašla, a druga TS Frikovi – Na proščenju. Obje pjesme uglazbio je Denis Hajdarović, autor teksta je Damir Pilko dok aranžman potpisuje Denis Hajdarović.

Treća najslušanija je pjesma Rajka Suhodolčana ‘Tebe dušo volim do neba’.

Festival su i ove godine podržali generalni pokrovitelj Grad Prelog, generalni sponzor tvrtka Kabel-Mont iz Domašinca te brojni sponzori. Čestitku na punoljetnosti uputili su gradonačelnik i saborski zastupnik Ljubomir Kolarek, ispred tvrtke Kabel-mont Andrija Tomašek i župan Međimurske županije Matija Posavec.

Možda Vas i to zanima

Comments are closed.