Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search

FOTOGALERIJA | DVD Čukovec bogatiji za novo kombi vozilo

Kod vatrogasnog doma DVD-a Čukovec jučer u poslijepodnevnim satima predstavljeno je i blagoslovljeno novo kombi vozilo koje je društvu donirao Grad Prelog.

Društvo broji preko 40 članova, a predsjednik Anđelko Madić rekao je da Grad kroz donacije brine da društvo uvijek ima osiguranu svu potrebnu opremu.

“Dobili smo novo kombi vozilo nakon godinu-dvije, koje nam mnogo znači za prijevoz naših vatrogasaca. Od opreme imamo sve što nam je potrebno. Imamo navalno vozilo s dva visoka tlaka, opremljeno sa svime što moramo imati, za prve požare nama sasvim dovoljno.”

DVD Cukovec novi kombi studiom.hr DSC00092

Prošle godine u DVD su se učlanila četiri nova aktivna člana, dok ove godine isto toliko mladih vatrogasaca čeka učlanjenje. Lani je društvo sudjelovalo u gašenju velikog požara kuće, a u prosjeku interveniraju dva do tri puta na godinu zbog požara niskog raslinja.

Gradonačelnik Preloga Ljubomir Kolarek rekao je kako Grad nastoji po redu kupnje i dotrajalosti vozila obnavljati vozne parkove svojih dobrovoljnih vatrogasnih društava.

“S obzirom da je formirana Vatrogasna zajednica Grada Preloga, u buduće sve takve odluke donosit će oni, po prioritetu, aktivnostima, broju članova… Grad je tu uvijek na raspolaganju, ono što je važno istaknuti da nekakvih većih intervencija nema, ali pripravnost je potrebna. Pogotovo moramo raditi na edukaciji onih najmlađih, na čemu će Grad i inzistirati.”

DVD Cukovec novi kombi studiom.hr DSC00074

Grad Prelog radi i na nabavci vozila od Vatrogasne zajednice Republike Hrvatske za koje će VZ Grada Preloga odlučiti kojem će dobrovoljnom vatrogasnom društvu s područja grada biti donirano.

Pogledajte fotogaleriju:

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.