Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

FOTOGALERIJA DVD Čehovec nakon 30 godina ponovno formirali ekipe vatrogasnog podmlatka

Dobrovoljno vatrogasno društvo Čehovec djeluje od 1931. godine i održavaju vatrogasnu tradiciju u mjestu već 93 godine. Djeluju kao humanitarna dobrovoljna udruga koja je za početak na usluzi mještanima Čehovca ali i šire u slučaju bilo kakve elementarne nepogode, bilo požara, poplava ili potresa. Ponosni su na svoje sadašnje i bivše članove te na njihova postignuća, no ono na što su posebno ponosni to je da su formirali ekipe vatrogasnog podmlatka, i mušku i žensku nakon dugih 30 godina.

“Nakon 30 godina uvidjeli smo da postoje uvjeti i potreba da oformimo ekipe podmlatka, ideja je postojala dugi niz godina.”, istaknuo je mentor djece i zapovjednik DVD-a Velimir Švenda.

“Sama ideja potekla je s Dječje olimpijade u Čehovcu gdje je jedna od disciplina bila pumpanje brentača i na naše oduševljenje vidjeli smo da je veliki broj djece zainteresiran te da konačno imamo priliku oformiti ekipe podmlatka našeg DVD-a.”

I ženska i muška ekipa broje po 13 članova, prvo natjecanje odradili su uz odlične rezultate u Palinovcu i to nakon samo tjedan i pol vježbe. Na županijskom natjecanju u Turčišću djevojčice su od 14 ekipa osvojile 7. mjesto dok su dječaci od 43 ekipe osvojili 20. mjesto.

Ovo je dobar znak za budućnost vatrogastva u Čehovcu rekao je predsjednik DVD-a Mario Vrbanec.

“Naše društvo ima bogatu povijest, još malo pa ćemo proslaviti i 100 godina rada društva. Iako postoje znakovi da vatrogastvo ima puno dužu tradiciju u Čehovcu, prvi službeni zapisi su iz 1931. godine koju smo uzeli kao godinu osnivanja.”

Sam DVD kroz godinu ima više intervencija upravo zbog vremenskih ekstrema kojima smo svjedoci.

“Ne gasimo samo požare, iz godine u godinu sve je više tehničkih intervencija, uklanjanje drveća s prometnica nakon nevremena, ispumpavanja vode iz podruma i slično, no za što god nas zatrebali mještani Čehovca ali i šire mi stojimo na raspolaganju.”

Grad Prelog prije petnaestak godina obnovio je prostore bivšeg spremišta poljoprivredne zadruge i pretvorio ih u dom društva, 2009. DVD je kupio rabljeno vozilo od prijateljskog vatrogasnog društva Jesenje, a u planu imaju nabaviti novo mini navalno vozilo koje bi im služilo za intervencije.

Kroz videozapise i fotogaleriju pogledajte kako trenira podmladak DVD-a Čehovec, sva zainteresirana djeca mogu im se pridružiti srijedom od 18h i subotom od 14 sati na igralištu ČSK Čehovec, istaknuo je Velimir Švenda te se posebno zahvalio roditeljima djece a pogotovo Marku, Ivani i Branki koji su od velike pomoći .

Foto: Filip Švenda / Studio M (Uvjeti korištenja multimedije)

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.