Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

FOTOGALERIJA | Donji Kraljevec: Stipendijske ugovore potpisala 22 studenta

Za tekuću akademsku godinu Općina Donji Kraljevec osigurala je stipendije za 22 studenta koji su potpisali ugovore u četvrtak na prigodnoj svečanosti u hotelu Kralj.

Ovo je jedan od načina pomoći roditeljima, poklon ovim mladim ljudima, ali i poticaj na školovanje, poručio je načelnik Miljenko Horvat:

“Svake godine izdvojimo novac za naše studente, jedan iznos stipendije je 80 eura za one koji studiraju u okolici, dok će Općina izdvajati 120 eura mjesečno za studente koji studiraju u Zagrebu ili dalje. Ove godine nismo potrošili ukupan fond koji je bio predviđen jer se javio manji broj studenata. Pristiglo je 17 prijava, dok je prošlih godina pristizalo njih oko 40. Treba imati u vidu da veliki broj naših studenata dobiju stipendiju od države pa ne primaju od Općine.”

Donji Kraljevec studenti 2023 studiom.hr DSC 0849

Na svim područjima nedostaje kvalitetan kadar i bilo koji fakultet da student ili studentica završi, vjeruje da će imati posao u struci u našem kraju, poručio je.

Studentica biotehnologije i istraživanja lijekova u Rijeci Melisa Ciglarić ističe da je stipendija od velike pomoći kako studentima tako i njihovim roditeljima.

Donji Kraljevec studenti 2023 studiom.hr DSC 0869

Na kraju svečanosti načelnik Miljenko Horvat poželio je svim studentima sretnu i uspješnu Novu godinu.

Pogledajte fotogaleriju:

Foto: Filip Švenda / Studio M

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.