STUDIO M
Tvornica dobre glazbe

FOTOGALERIJA: Dani Hrvatske udruge radijskih nakladnika (HURiN-a)

U organizaciji Hrvatske udruge radijskih nakladnika, a u partnerstvu s HAKOM-om i Zakladom Konrad Adenauer za Hrvatsku i Sloveniju, u Svetom Martinu na Muri počeli su Dani HURiN-a.

U znatno manjem broju nego li prethodnih godina i u novim uvjetima pridržavajući se epidemioloških mjera, okupilo se stotinjak medijskih djelatnika, predstavnika lokalnih, regionalnih i nacionalnih radija, regulatornih agencija i medijskih stručnjaka kako bi razmijenili iskustva i izazove u radu struke u vrijeme pandemije koronavirusa te diskutirali o jačanju kvalitete radijskog programa.

– Kako se oduprijeti lažnim vjestima koje dolaze s društvenih mreža, kako zadržati povjerenje slušatelja, kako ispuniti zakonsku regulativu i proizvesti moderan radijski program, kako se boriti s konkurencijom koja nema tehničke, kadrovske, prostorne i financijske minimume, a smatra se medijem, samo su neki od problema i izazovima s kojima se radio susreće, podsjetio je Željko Švenda, predsjednik HURiN-a.

A da se upravo kroz pandemiju vidi da je uloga radija danas važnija nego ikad, smatra Holger Haibach,  direktor Zaklade Konrad Adenauer.

Dane HURiN-a je putem video linka otvorio Tonko Obuljen, predsjednik Vijeća HAKOM-a.

Dobrodošlicu u Međimursku županiju sudionicima Dana HURiN-a izrazio je  župan, Matija Posavec.

Dr. sc. Zdravko Kedžo, profesor medijskih djelatnosti na Sveučilištu u Dubrovniku poručio je iz Svetog Martina na Muri kako je upravo radio – pravi medij zajednice, kao i da je najveća vrijednost radija – činjenica da mu ljudi vjeruju.

 

Možda Vas i to zanima

Comments are closed.