Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

FOTOGALERIJA BERBA PRILOČKIH JAGODA: Sočne i slatke iz Voćnjaka Čehovec

U jeku sezone jagoda posjetili smo Voćnjak Čehovec u kojem već mjesec dana beru i prodaju prave međimurske, priločke jagode.


Na površini od 2 hektra uzgajaju nasad jagoda, svaki dan između 10 i 15 radnika bere plodove. Iako je godina čudna što se tiče vremena, ističe poslovođa Kristina Branilović, jagode su iznimno plodne.

Prilocke jagode Vocnjak Cehovec studiom.hr DSC09517
Kristina Branilović poslovođa u Voćnjaku Čehovec


“Već mjesec dana beremo jagode, iako nam vrijeme nije idealno ove godine, izrazito smo zadovoljni sezonom. Jagoda zahtijeva jako puno pažnje i znanja za uzgoj, što znači da je s njima jako puno posla.”

Voćnjak Čehovec katastarski spada u općinu Prelog, po čemu je priločka jagoda dobila svoje ime.

“Kvaliteta naših jagoda je neosporiva, uzgojene su vani na suncu u prirodnim uvjetima što doprinosi tome da su plodovi sočni i slasni.”

Branje jagoda potrajat će još oko mjesec dana, novi radnici uvijek im dobro dođu, a prije nekoliko dana zbog velikog interesa uveli su i samo-berbu.

Prilocke jagode Vocnjak Cehovec studiom.hr DSC09610

“Jagode prodajemo po cijeni od 6 eura po kilogramu na našim štandovima, na izlasku iz Donjeg Kraljevca prema Prelogu kod kompanije Tehnix , na preloškoj Marini i lokalnim tržnicama, a uveli smo I samo-berbu, to znači da ljudi mogu doći kod nas u voćnjak i nabrati sebi jagode po cijeni od 3 eura po kilogramu.”

U Voćnjaku Čehovec osim jagoda imaju i nasad jabuka te nasad lješnjaka na površini od 40 hektara. Godina za jagode bila je dobra, a vjeruju da će takva biti i za jabuke i za lješnjake.

Foto: Filip Švenda / Studio M (Uvjeti korištenja):

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.