Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search

FOTOGALERIJA | 16. Dani dobravskog ljuka i ekološke proizvodnje

U nedjelju je održana 16. po redu manifestacija Dani dobravskog ljuka i ekološke proizvodnje u organizaciji Općine Donja Dubrava i društva za biološko dinamičko gospodarenje Duga. Pod šatorom u dvorištu domu kulture Zalan okupilo se mnoštvo izlagača iz s gotovo cijelog sjeverzopadnog područja Hrvatske.

Da se manifestacija s nestrpljenjem iščekuje moglo se vidjeti već u ranim jutarnjim satima jer prvi su posjetitelji po sjeme dobravskog ljuka pristigli još dok su izlagači pripremali svoje štandove za prodaju.

Na svečanosti otvaranja govorili su načelnik Marijan Varga i zamjenik međimurskog župana Josip Grivec koji je i otvorio manifestaciju.

Na svečanosti su nastupili Puhački orkestar općine Donja Dubrava te Etno band OŠ Donja Dubrava i solistica Magdalena Horvat, a pod vodstvom prof. Antuna Horvata, te  Marija Berljak recitacijom Tri godine do suza. Svečanost otvaranja vodila je Željka Švenda.

Tradicionalno su izabrani i najuređeniji štandovi čiji su predstavnici nagrađeni simboličnim poklonima.

Dani dobravskog ljuka imaju i edukativnu notu jer osim razmjene iskustava među izlagačima, predavanje o nutritivnim svojstvima ljuka održao je prof. Željko Sobotka.

Manifestacija je ove godine održana u sklopu projekta “Ljetni gušt na Dravi – Drava Summer Chill”, a sve je pratio kulturni program uz izložbe slika i program KUU Seljačka sloga. Dobravčice su, po običaju bile vrijedne, pripremile mnoštvo kolača i delicija, ali i prezentirale pripremanje međimurske gibanice.

Pogledajte veliku fotogaleriju

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.