STUDIO M
Tvornica dobre glazbe

FOTO: Završeni radovi na izgradnji spojne ceste u Podbrestu

U gospodarskoj zoni Podbrest završena je izgradnja I. faze spojne ceste sa ŽC 2038 i LC 20037.

U prvoj fazi izgrađena je prometnica dužine 827,81 m sa 78 uzdužnih parkirnih mjesta s obje strane što je stvorilo potreban prostor uz groblje u Podbrestu. Oborinske vode odvode se preko slivnika u projektiranu oborinsku odvodnju čime je osigurana funkcionalnost prometnice i parkirnih mjesta. Radovi su trajali od kraja kolovoza 2019. godine.  Ukupna vrijednost investicije, s provedenim nadzorom, iznosi 1.782.638,14 kuna, od čega je Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske pola milijuna kuna, dok je preostali dio od 1.282.610,58 kuna podmiren je iz općinskog proračuna.

Ulaganje u komunalnu infrastrukturu u Gospodarskoj zoni Podbrest preduvjet je za gospodarski razvoj Općine, a za ovu godinu predviđen je nastavak izgradnje ceste i uspostavi javne rasvjete.  Procijenjena vrijednost projekta iznosi 6.323.282,66 kn, a putem javnog natječaja od Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije te se traži sufinanciranje u iznosu od milijun kuna.

Kako bi se dovršio projekt izgradnje spojne ceste u izdvojenom području gospodarske zone Podbrest, potrebno je ishoditi  dodatna sredstva, stoga Općina planira prijaviti projekt na još neki od raspisanih natječaja.

Možda Vas i to zanima

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More