Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

FOTO, VIDEO | Otvoren novi most preko Trnave u Maloj Subotici

U Maloj Subotici u Ulici braće Radića završeni su radovi na izgradnji novog cestovnog mosta preko potoka Trnave.

U proširenje i veću funkcionalnost mosta uloženo je ukupno oko 2 milijuna kuna. Veći dio financirala je Županijska uprava za ceste, a Općina Mala Subotica s 200 tisuća kuna financirala je dogradnju pješačke staze s obje strane ceste.

Radovi su trajali oko pet mjeseci, a radilo se  kompleksnom zahvatu te je najprije u potpunosti srušen stari i trošni most koji nije dozvoljavao protok prometa u oba smjera, rekla je ravnateljica ŽUC-a Đurđica Hamer.

Načelnik Valentino Škvorc izrazio je zadovoljstvo sigurnosti koju novi most donosi za sve sudionike u prometu. No, bolji protok prometa donosi i nove izazove pa je idući korak pronaći način kako usporiti vozače koje voze neprilagođenom brzinom, dodao je.

Benkovečki most, kako ga zovu Sobočanci, nalazi se na cesti koja mjesto povezuje sa Belicom pa je susjedni općinski načelnik Zvonimir Taradi domaćinu predao čarape sa simbolom svoje općine.

Jedan je to od projekata kojima se diljem Međimurja poboljšava cestovna infrastruktura, rekao je župan Matija Posavec dodajući da sve što se radi, radi se za buduće generacije.

Tako je i čast da službeno otvore most pripala blizankama Luciji i Juliji Kovačić iz Male Subotice koje su prerezale vrpcu.

Pogledajte fotogaleriju:

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.