Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search

FOTO, VIDEO | Gradonačelnik upalio prvu adventsku svijeću – simbol nade i iščekivanja

Paljenjem prve adventske svijeće, uz molitvu i pjesmu, te otvorenjem izložbe u Prelogu je počelo došašće ili advent.

Najljepše doba godine bit će ispunjeno božićnim koncertima, sajmovima, predstavama, organiziranim dočekom svetog Nikole za djecu te mnogim druženjima građana svih generacija.

Prvu adventsku svijeću na vijencu ispred Crkve svetog Jakoba upalio je gradonačelnik Ljubomir Kolarek u pratnji svoje kćerke Tene. Molitvu je predvodio prečasni Antun Hoblaj, a pjesmom je program pratio pjevački zbog župe.

Prva svijeća simbolizira nadu i iščekivanje.

U Pastoralnom centru blaženog Alozija Stepinca otovorena je izložba radova Ivana Lackovića Croate, iz zbirke Muzeja Croata insulanus Grada Preloga, a prigodom obilježavanja devedeset godina rođenja ovog istaknutog autora. Kustosica Iva Kožnjak za ovu je izložbu izdvojila autorove radove koji su motivima vezani uz blagdansko vrijeme.

Program kroz prosinac u Prelogu predstavljen je nedavno na konferenciji za medije:

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.