Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

FOTO: Udruga slijepih poslodavce upoznala s projektom Korak prema uspjehu

Udruga slijepih Međimurske županije provodi projekt Korak prema uspjehu, a on je danas predstavljen i poslodavcima koji su tako upoznati s kompetencijama i prednostima koje mogu dobiti zapošljavanjem slijepih i slabovidnih osoba.

Članovi udruge kroz radionice stekli su znanja i vještine kako bi se što lakše prilagodili tržištu rada. Tako je do sada 12 korisnika završilo program osposobljavanja za medicinskog masera, a sedam korisnika završilo je program za aromaterapeuta. Implementirane su i radionice na kojima je korisnicima predočeno kako napraviti životopis i molbu za posao te kako komunicirati s poslodavcima ili klijentima, kazao nam je voditelj projekta Patrick Galeski.

Projekt će trajati do srpnja, vrijedan je oko 1,4 milijuna kuna i sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda. Pomaže i Međimurska županija koja, prema najavama župana Matije Posavca,  ima u planu zapošljavanje nekoliko osoba s invaliditetom. U konačnici, glavni akteri vjeruju da će projekt rezultirati zapošljavanjem slijepih i slabovidnih osoba.

 

***Detaljnije o svemu poslušajte u našem informativnom programu.

DSC4320
Marija Ciglar, predsjednica Udruge slijepih Međimurske županije

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.