Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

FOTO: U Varaždinu održana 5. međunarodna izložba bučinih ulja Alpe-Adria

5. međunarodna izložba bučinih ulja Alpe-Adria / Foto: Varaždinska županija

5. međunarodna izložba bučinih ulja Alpe-Adria / Foto: Varaždinska županija

Vrhunska bučina ulja iz pet država natjecala su se na 5. međunarodnoj izložbi bučinih ulja Alpe – Adria i 12. izložbi bučinih ulja Hrvatske koja je održana u Varaždinu u organizaciji Varaždinske županije sa Savezom Alpe – Adria i hrvatskim županijama, a među kojima je i Međimurska.

Ukupno je dodijeljeno 148 medalja, 31 zlatna, 95 srebrnih i 22 brončane medalje. Šampionom je proglašeno bučino ulje Josipa Žmegača iz Varaždinske županije, a priznanje mu je uručila potpredsjednica Vlade RH za društvene djelatnosti i ljudska prava Anja Šimpraga.

Izložbu je obišla i ministrica poljoprivrede Marija Vučković koja je pohvalila  napore Varaždinske županije, ali i ostalih županija koji su usmjereni većoj prepoznatljivosti i većoj konzumaciji kvalitetnih, vrijednih bučinih ulja.

Na ocjenjivanje je pristiglo ukupno 166 uzoraka, najviše iz Hrvatske, odnosno Varaždinske županije, pa iz Slovenije, Austrije, Mađarske i Češke. Od ukupne brojke, bilo je 130 djevičanskih i 36 hladno prešanih ulja. U prilog kvaliteti bučinom ulju najbolje govore podaci da je ukupni prosječni broj bodova koje su ulja ove godine osvojila bila preko 30, od mogućih 35, dok je ulje s najvećim brojem bodova ove godine ostvarilo 34,5 boda. To predstavlja i najbolji rezultat i najveći broj bodova ostvaren na ovoj manifestaciji do sada – rekla je predsjednica ocjenjivačke komisije Melita Makovec.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.