STUDIO M
Tvornica dobre glazbe

FOTO | Sklonište za životinje Prijatelji danom otvorenih vrata proslavilo 20. rođendan

Danom otvorenih vrata sklonište za životinje Prijatelji Čakovec u subotu je proslavilo 20 godina rada. Posjetitelji su se mogli družiti s četveronošcima, na štandu izabrati nešto za svoje čupavce, a mnogi su donijeli hranu i razne potrepštine.

Sklonište u Čakovcu 2001. godine osnovala je skupina entuzijasta, zbrinuto je više od 10 tisuća životinja, a trenutno brinu o njih oko 300. Do danas, izrasli su u najveće hrvatsko sklonište za napuštene životinje. Ne samo po veličini i broju životinja o kojima skrbe, već i po projektima koje pokreću i provode, rekla je voditeljica Aleksandra Hampamer.

Ulagalo se i u infrastrukturu, Uređena je kanalizacija, uveden priključak za vodu, a želja im je kontejner koji bi služio za smještaj najmanjih štenaca.

Međimurska županija financira sklonište, iako to nije zakonska obaveza, podsjetila je pročelnica upravnog odjela za civilno društvo, ljudska prava i sport Maja Odrčić Mikulić.

Za svoj rad dobili su niz nagrada. Najponosniji su na nagrade za Najvolontere Međimurske Županije, Zlatnik Grb grada Čakovca za kontinuirano promicanje ugleda grada, Nagradu Heroj za najbolji projekt – kastracija pasa u romskim naseljima Međimurja.

Možda Vas i to zanima

Comments are closed.