STUDIO M
Tvornica dobre glazbe

FOTO: Radovi međimurskih umjetnika i predstava Gruntovčani obilježili 40. rođendan CZK

Izložbom ‘Zavičajni autori iz fundusa MMČ’ i predstavom Gruntovčani Centar za kulturu Čakovec proslavio je svoj 40. rođendan. U izložbenom prostoru predstavljena su likovna djela iz fundusa Muzeja Međimurja koji su izradili umjetnici rođenjem, životom ili radom povezani s našim krajem.

Izložba je nastala kao plod suradnje Centra za kulturu i Muzeja Međimurje Čakovec iz čijeg su fundusa radovi. Polazišnu točku čine radovi dvojice najprepoznatljivijih međimurskih umjetnika prve polovine XX. stoljeća – slikara Ladislava Kralja Međimurca te kipara i keramičara Luje Bezeredija. Posebnu skupinu unutar izložbe čine zavičajni autori. Tako do 6. prosinca možete razgledati djela Ladislava Kralja Međimurca, Luje Bezeredija, Marije Zidarić, Pavla Vamplina, Priske Kučar, Roka Štokića, Josipa Grgevčića, Slobodana Benkovića-Boča i Roberta Wrane.

Izložbu je otvorila gradonačelnica Ljeka Cividini, dok je o njoj govorila povjesničarka umjetnosti Maja Žvorc. Slavljeničkom izložbom ujedno je obilježeno i četiri desetljeća izložbennog prostora Centra, na što se osvrnula voditeljica izložbene i kino-prikazivačke djelatnosti Marina Kukolić.

Samih se početakak CZK prisjetio ravnatelj Romano Bogdan. „Moram zahvaliti svim mojim prethodnicima na čelu CZK-a, prof. emeritusu Stjepanu Hranjecu, Veri Habek i Ladislavu Vargi, bez njihovog rada danas ovo središte kulture ne bi bilo to što je. Velika zahvala ide i publici koja posjećuje sve naše programe, ali i tijekom godina doprinosi dobrom glasu naše ustanove.“ – rekao je Bogdan.

Centar je djelo arhitekta Ivana Petrovića, a idejni začetnik bio je Vinko Lisjak, tradašnji ravnatelja Kino poduzeća Čakovec na čijim je temeljima stvaran Centar kakvog danas znamo.

Nakon otvorenja izložbe, u dvorani je predstavom Gruntovčani čakovečku publiku zabavilo Satiričko kazalište Kerempuh iz Zagreba.

Pogledajte fotografije s izložbe:
Možda Vas i to zanima

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More