STUDIO M
Tvornica dobre glazbe

FOTO | Prvo revijalno natjecanje u oranju sjeverozapadne Hrvatske

Osam prvaka sjeverozapadne Hrvatske u oranju snage odmjeravaju u Prelogu na prvom revijalnom natjecanju.

Sudjelovali su prvaci iz četiri županije: Međimurske, Varaždinske, Krapinsko-zagorske  i Koprivničko križevačke u kategorijama plugova ravnjaka i plugova premetnjaka. Boje našega kraja branili su Bernard Matijević i Luka Perko.

U kategoriji plugova ravnjaka natjecali su se Saša Višak, Krunoslav Mužić, Juraj Hanžek i Luka Preko, a u kategoriji plugova premetnjaka Zoran Radiček, Tomiša Luka, Vilko Kukec i Bernard Matijević.

Segmenti koji su se ocjenjivali bili su kvalitetno oranje brazde, dobro zaoravanje biljnih ostataka, pravilna optimalna dubina, ravnina te slijeganje brazde. Osim natjecanja u kategorijama plugova ravnjaka i plugova premetnjaka, dva natjecatelja iz Koprivničko-križevačke županije prikazali su tehniku oranja u kategoriji Oldtimer.

Natjecanje je održano u organizaciji Udruge orača Međimurske županije i Grada Preloga, a natjecateljima su sreću poželjeli predsjednik udruge Stjepan Pokrivač, gradonačelnik Ljubomir Kolarek i zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec.

Detalje donosimo u informativnom programu, a u nastavku pogledajte fotogaleriju:
Možda Vas i to zanima

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More