STUDIO M
Tvornica dobre glazbe

FOTO | Predstavom ‘Ljepotica i zvijer’ počeo 24. Assitej u Centru za kulturu

Nakon prošlogodišnjeg online izdanja, u Centru za kulturu Čakovec počeo je 24. susret profesionalnih kazališta za djecu i mlade hrvatskog centra Assitej koji u kazališta opet vraća djecu i mlade.

Kako smo izvijestili u našem Kulturnom mozaiku, od 28 lutkarsko-kazališnih predstava, selektirano je njih deset koje će na čakovečkim daskama igrati družine od Osijeka do Zadra. One najbolje, nagradit će stručna komisija. Program je otvoren predstavom ‘Ljepotica i zvijer‘ Gradskog kazališta Joza Ivakić iz Vinkovaca u koprodukciji s Dječjim kazalištem Branka Mihaljevića iz Osijeka.

Prije predstave mladoj publici obratili su se ravnatelj Centra i predsjednik HC Assitej Romano Bogdan i čakovečka gradonačelnica Ljerka Cividini.

Osim predstava koje će ćemo do petka gledati u dva termina, u 10 i 16 sati, tu je popratni program. Uključuje izložbu ‘Kostimi i lutke’ akademskog slikara-grafičara iz Varaždina Ivana Dujića koja će biti otvorena u četvrtak u 19 sati te prezentacija mreže ‘Od malih nogu‘, i online izdanje knjige ‘Kazališni šalabahter‘.

24. Assitej u čakovečkom Centru traje do petka, 15. listopada.

Pogledajte raspored predstava:

Možda Vas i to zanima

Comments are closed.