STUDIO M
Tvornica dobre glazbe

AUDIO/FOTO: Predsjednik Milanović obišao gospodarsku zonu u Čakovcu

Predsjednik Repubike Hrvatske Zoran Milanović danas je u Čakovcu obišao Poslovni park Međimurje  i Gospodarsku zonu Istok.

U Poslovnom parku gradi se zajednička infrastruktura koja će stvoriti preduvjete za unapređenje poslovanja malih i srednjih poduzetnika. Ukupno 18 građevnih parcela bit će spremno za ulagače. Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta projekt sufinancira s bespovratnih 10 milijuna kuna, dok je ukupna vrijednost oko 12,4 miijuna kuna.

Nakon obilaska, u izjavi za medije predsjednik je istaknuo kako je gospodarska zona primjer kako osigurati da domaća radna snaga ostane ovdje, a komentirao je i funkcioniranje lokalne samouprave:

„Ne mislim da je broj općina glavni hrvatski problem. Postoje gradovi i općine koji mogu funkcionirati sami, a neki ne mogu. Postoje gradovi i općine koji su bogati, kao na obali, na primjer. Općenito, ustroj Hrvatske je održiv i na njemu treba raditi – rekao je. Na  pitanje novinara koji su razlozi iseljavanja iz Hrvatske kao jedan od razloga naveo samu mogućnost odlaska: „Ne možete ljudima zamjeriti što se bore za bolje. Na nama je da napravimo sve da ljudi ostaju u Hrvatskoj.“ – poručio je predsjednik Milanović.

Obilasku je nazočio i posebni savjetnik Predsjednika za ekonomiju Velibor Mačkić, a te gradonačelnik Stjepan Kovača i zamjenici gradonačelnika Mario Medved i Zoran Vidović.

Predsjednik je obilazak je završio u centru grada, na kavi s građanima.

 

Možda Vas i to zanima

Comments are closed.