Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

FOTO: Pranje ruku prva je i osnova mjera u sprječavanju širenja zaraznih bolesti

Foto: ilustracija

Pranje ruku prva je i osnovna mjera u sprječavanju širenja zaraznih bolesti, a pogotovo sada tijekom suzbijanja koronavirusaUpozorio je na to Hrvatski zavod za javno zdravstvo koji je s Hrvatskom crvenim križem objavio i slikoviti prikaz kako pravilno prati ruke. 

Pranje i dezinfekcija ruku ključni su za sprječavanje infekcije. Ruke treba prati često i temeljito sapunom i vodom 30 sekundi. Kada sapun i voda nisu dostupni možete koristiti dezinficijens koji sadrži najmanje 60 posto alkohola. Virus ulazi u tijelo kroz oči, nos i usta stoga ih nemojte dirati neopranim rukama, neki su od savjeta izdanih od strane Zavoda.

image002
Ilustracija: Kako pravilno prati ruke

 

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.