Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

FOTO: Požar stavljen pod kontrolu, vatrogasci ostaju na terenu

Požar u Čakovcu_drvene barake u ul. Ivana Novaka / 29.6.2021.
– Osim vatrogasaca koji su se prilikom intervencije nagutali dima, nema stradalih osoba. – navodi Stožer civilne zaštite Grada Čakovca.
Zbog požara koji je predvečer zahvatio skladišta u Ulici dr. Ivana Novaka u Čakovcu, gradonačelnica Ljerka Cividini sazvala je Stožer civilne zaštite Grada Čakovca. Osim vatrogasaca koji su uspjeli spriječiti širenje požara na okolne objekte, na teren su izašle sve interventne službe.

Prema prvim informacijama, požar je buknuo u jednom od drvenih skladišta te se proširio na dva susjedna, također drvena objekta. Uzrok za sad nije poznat. Na terenu je izašla sva raspoloživa vatrogasna operativa, ukupno 70 vatrogasaca te 17 vozila koji su uspjeli spriječiti širenje vatrene stihije.

Požar u Čakovcu_drvene barake u ul. Ivana Novaka / 29.6.2021.
Sastanak Stožera civilne zaštite Grada Čakovca

Policija je ogradila područje te preusmjerila promet u tom dijelu grada. Prema prvim informacijama iz Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Međimurske županije,  osim vatrogasaca koji su se prilikom intervencije nagutali dima, nema stradalih osoba.

Požar još uvijek nije ugašen, a vatrogasci će cijelu noć i jutro, kako se vatra ne bi proširila, požarište i okolne objekte zalijevati vodom. Stanovnici Čakovca, a posebno dijelova grada u blizini požarišta, upozoravaju se da zbog čestica dima koje mogu prouzročiti respiratorne probleme, ove noći zatvore prozore. Također, mole se građani da ne dolaze u blizinu požara, jer tako onemogućavaju vatrogasce u gašenju.

Kako su izvijestili iz Stožera, sve potrebne službe u stanju su pripravnosti, a tako će i ostati sve dok požar u potpunosti ne bude ugašen.

 

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.