Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

FOTO: Poštanska marka i žig u povodu 350. obljetnice pogibije Zrinskog i Frankopana

Poštanska marka i žig / 350. obljetnica pogibije Zrinskog i Frankopana / 30.4.2021.
U povodu 350. obljetnice pogibije Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana, Hrvatska pošta i Hrvatska pošta Mostar u optjecaj su pustile zajedničko izdanje poštanskog bloka, a u suradnji s Hrvatskim filatelističkim društvom Zrinski iz Čakovca predstavljen je na Dan Međimurske županije.

Motiv na prigodnom bloku s dvije marke je slika Otona Ivekovića Oproštaj Zrinskog od Katarine. Autorica izdanja je akademska slikarica i dizajnerica Sabina Rešić. Hrvatska pošta izdala je i prigodnu omotnicu, a blok je tisak u nakladi od 25 tisuća primjeraka. Njegova nominalna vrijednost je 13,00 kn. Zahvaljujući poštanskoj marki, ova će važna obljetnica biti obilježena u svakom kutku svijeta kojim će putovati Hrvatska pošta.

Istovremeno je u povodu 350. obljetnice pogibije Zrinskog i Frankopana Društvo Zrinski je izdalo i prigodan poštanski žig. Autor žiga je Dino Murić.

O važnosti obitelji Zrinskih na predstavljanju je govorio predsjednik Ogranka Matice hrvatske u Čakovcu Ivan Pranjić. Zahvalu Društvu uputio je župan Matija Posavec istaknuvši važnost ovakvih inicijativa zahvaljujući kojima je Međimurje prepoznato širom svijeta.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.