STUDIO M
Tvornica dobre glazbe

FOTO: Poštanska marka i žig u povodu 350. obljetnice pogibije Zrinskog i Frankopana

U povodu 350. obljetnice pogibije Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana, Hrvatska pošta i Hrvatska pošta Mostar u optjecaj su pustile zajedničko izdanje poštanskog bloka, a u suradnji s Hrvatskim filatelističkim društvom Zrinski iz Čakovca predstavljen je na Dan Međimurske županije.

Motiv na prigodnom bloku s dvije marke je slika Otona Ivekovića Oproštaj Zrinskog od Katarine. Autorica izdanja je akademska slikarica i dizajnerica Sabina Rešić. Hrvatska pošta izdala je i prigodnu omotnicu, a blok je tisak u nakladi od 25 tisuća primjeraka. Njegova nominalna vrijednost je 13,00 kn. Zahvaljujući poštanskoj marki, ova će važna obljetnica biti obilježena u svakom kutku svijeta kojim će putovati Hrvatska pošta.

Istovremeno je u povodu 350. obljetnice pogibije Zrinskog i Frankopana Društvo Zrinski je izdalo i prigodan poštanski žig. Autor žiga je Dino Murić.

O važnosti obitelji Zrinskih na predstavljanju je govorio predsjednik Ogranka Matice hrvatske u Čakovcu Ivan Pranjić. Zahvalu Društvu uputio je župan Matija Posavec istaknuvši važnost ovakvih inicijativa zahvaljujući kojima je Međimurje prepoznato širom svijeta.

Možda Vas i to zanima

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More