Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search

FOTO: Otvoren centar za posjetitelje ‘Ekomuzej Međimurje malo’

Ekomuzej Međimurje malo, otvaranje 17.2.2021.
Centar za posjetitelje ’Ekomuzej Međimurje malo’ otvoren je danas u Međimurskoj palači turizma. Otvorila ga je državna tajnica u ministarstvu turizma Sandra Herman.

Riječ je o jedinstvenom centru koji služi kao poveznica za turističke interpretacijske centre diljem Međimurju. U njemu se posjetitelju kroz suvremenu multimedijalnu tehnologiju daju najvažnije informacije o nematerijalnoj kulturnoj baštini i prirodnim atrakcijama našega kraja, rekao je direktor Turističke zajednice Međimurske županije Rudi Grula. Posebnost ekomuzeja je u tome što posjetitelje ne zadržava unutar svog postava, već ih usmjerava na obilazak samih lokacija.

Svaka od deset interpretacijskih točaka u centru sadrži VR naočale tako kroz njih, recimo, možete vidjeti kako se vadi zlato na obalama rijeke. Za upoznavanje s cikloturizmom tu je trenažer pa posjetitelj može virtualno isprobati brojne biciklističke rute diljem Međimurja.

Ukupna vrijednost ovog projekta  je 2.170.375,00 kuna, od čega je Međimurska županija izdvojila 1.262.125,00 kuna. Ministarstvo turizma sufinanciralo je 910.000,00 kuna. Ulaganja u turizma u Međimurskoj županiji sežu do oko 70 milijuna kuna, istaknuo je župan Matija Posavec. 

Detalje donosimo u informativnom programu.

 

 

 

 

 

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.