Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

(FOTO) Općine Donji Kraljevec i Sumarton te 15. Okrug Budimpešte zajedno za stradale u potresu

U Sumartonu je danas potpisan sporazum zajedničkog sufinanciranja stambenih kontejnera za pomoć obiteljima stradalima u potresu na području grada Siska. Potpisnici su općine Donji Kraljevec, Sumarton i 15. Okrug Budimpešte, a na inicijativu hrvatske nacionalne manjine.

Prijateljska suradnja pograničnih općina Hrvatske i Mađarske traje već 15 godina, iako su susretisu prestali zbog aktualne pandemije, projekti se nastavljaju. U teškim trenucima nađe se načina, istaknuo je načelnik Sumartona Martin Capar.

Uz njega, Sporazum je potpisao načelnik Općine Donji Kraljevec Miljenko Horvat. Ugovor vrijedan oko 85 tisuća kuna sufinancira i 15. Općinski okrug Budimpešte, a potpis je stavila načelnica Angela Nemet. Potpisivanju su nazočili veleposlanik Republike Hrvatske u Republici Mađarskoj Mladen Andrlić i državni tajnik u Ministarstvu inovacija i tehnologije Republike Mađarske .

Detalje donosimo u informativnom programu, a u nastavku pogledajte našu fotogaleriju.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.