STUDIO M
Tvornica dobre glazbe

FOTO: Nastavljeno cijepljenje na punktovima. Od jučer osam pozitivnih na 128 testiranih

Cijepljenje protiv koronavirusa u Čakovcu / 27.2.2021.
U tri međimurska grada jutros je nastavljena druga faza cijepljenja protiv koronavirusa. Planirano je cijepljenje još 1500 osoba starijih od 65 godina i kroničnih bolesnika.

Cijepljenje se odvija na punktovima u Čakovcu, Prelogu i Murskom Središću. Prema riječima ravnateljice Zavoda za javno zdravstvo Marine Payer-Pal u Čakovcu je na cijepljene pozvano 680 osoba, a u Prelogu i Murskom Središću njih po 410.

U organizaciji cijepljenja i ovog vikenda sudjeluje 90 osoba, a u logističkoj i organizacijskoj pomoći uključeni su djelatnici Crvenog križa, Policijske uprave Međimurske, srednjih škola, liječnici obiteljske medicine, medicinske sestre i tehničari te članovi DVD-a. S današnjim obavljenim cijepljenjem u Međimurju je cijepljeno oko 7.000 osoba, a nuspojave do sada nisu zabilježene.

U internetsku platformu za cijepljenje s današnjim danom je upisano 18.249 osoba.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije u protekla 24 sata PCR metodom testirano je 128 osoba od čega je evidentirano 8 pozitivnih, objavio je Županijski stožer civilne zaštite.

Brzim antigenskim testiranjem utvrđena su još dva slučaja. Oporavilo se šest osoba, a preminulih nema. Trenutno je imamo 111 oboljelih.

U Županijskoj bolnici Čakovec na liječenju je 38 pacijenata, među kojima su dva na invazivnoj respiraciji. Proteklog dana tri su hospitalizirana, a dva otpuštena.

Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 41.591 uzoraka.

Možda Vas i to zanima

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More