Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search

FOTO: Napreduju radovi na uspostavi Regionalnog centra kompetentnosti u strojarstvu

Obilazak Regionalni centar strojarstva TŠČ, 15.3.2021.
Rekonstrukcija i dogradnja Radionice Tehničke škole Čakovec ušla je u peti mjesec radova, a završetak se očekuje krajem listopada.

Postojeći kapacitet time će biti povećani za 1450 m2 prostora, a škola će dobiti devet praktikuma iz potpodručja strojarstva, multimedijalnu-konferencijsku dvoranu i najsuvremeniju opremu vrijednu 22 milijuna kuna.

Radovi se financiraju iz 29,6 milijuna kuna vrijednog projekta Regionalni centar strojarstva TŠČ. Ovaj projekt će s projektom Uspostava RCK u strojarstvu Sjever– TŠČ u vrijednosti 26,1 milijun kuna omogućiti stvaranje infrastrukturnih, tehnoloških, organizacijskih i stručnih preduvjeta za vrhunsko strukovno obrazovanje te obrazovanje odraslih sukladno potrebama gospodarstva u području strojarstva.

Da radovi idu prema planu, rekla je voditeljica projekta Mihaela Pancer Zadravec. Do sada je izvršeno radova u vrijednosti 893.948,59 kuna. Gradilište su obišli župan Matija Posavec, pročelnica za obrazovanje Blaženka Novak i ravnatelj TŠČ Dražen Blažeka.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.