Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

FOTO | NAGRAĐENI NAJVOLONTERI 2023: Laura Novak i Centar za ranu intervenciju u djetinjstvu MURID

U gimnaziji Josipa Slavenskog u Čakovcu dodijeljene su nagrade za najvolontere 2023. godine.

Dvanaesta je ovo godina za redom kako Međimurska županija nagrađuje pojedince i udruge koji svojim nesebičnim  radom i velikim srcem pomažu drugima te time čine život ljepšim i ugodnijim lokalnoj zajednici.

Nagradu u kategoriji najvolonterka primila je devetnaestogodišnja Laura Novak, volonterka Gradskog društva Crvenog križa Čakovec.

-“Iskreno i stvarno mi je drago, poseban je osjećaj bio svaki put kad sam volontirala, a kad te nagrade za neki humanitarni rad koji si s voljom odradio, vidiš da ljudi cijene to što radiš i da nije tvoj trud uzalud.”

Najvolonteri MZ 2023 studiom.hr DSC 0340

Centar za ranu intervenciju u djetinjstvu MURID proglašen je najboljom volonterskom organizacijom. Izvršna direktorica Marina Držanić rekla je da je ovo za njih izuzetna čast.

-“Drago nam je da su prepoznate sve naše aktivnosti koje provodimo svih ovih godina. Kao najznačajniji program izdvojili bi “tete i stičeki pričalice” koji provodimo na Odijelu pedijatrije Čakovečke bolnice. Ovim putem se zahvaljujem ne samo tetama i stičekima pričalicama nego i svim volonterima koji su ostavili svoj otisak u MURID-u.”

Ova nagrada daje sliku našeg društva, da djelujemo u duhu volonterizma i cijenimo taj duh, poručila je direktorica Držanić.

Najvolonteri MZ 2023 studiom.hr DSC 0387

Laura i MURID primili su i novčane nagrade u iznosu od 450 eura.

Župan Matija Posavec predao je nagrade i čestitao dobitnicima.

-“Drago mi je da kao i svake godine nagrade idu u prave ruke, i u Gradsko društvo Crvenog križa i u MURID kao centar za ranu intervenciju u djetinjstvu, i pojedincima koji su aktivni u općinama i gradovima. Svi su oni zaslužili jednu statuu najvolontera, ne samo radi zahvalnosti prema njima već kao i poticaj svima drugima da se bave volonterizmom jer je to ipak jedna od najhumanijih i najplemenitijih aktivnosti.”

Posebna priznanja za izniman volonterski doprinos zajednici primili su Ana Nestić voditeljica  Caritasa Župe Donji Vidovec, Blaženka Kontrec samoinicijativna volonterka, udruga Zajedno za druge iz Mačkovca te Udruga za sindrom Down Međimurske županije.

Fotografije: Filip Švenda, Studio M

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.