STUDIO M
Tvornica dobre glazbe

FOTO | Međimurci napravili najdužu špagu!

Nevjerojatnih 355 sudionika koji su napravili gimnastičku špagu u duljini od 528 metara zaslužno je što je Čakovec u subotu napravio jedan novi rekord.

U sklopu najave Svjetskog gimnastičkog kupa u Osijeku, u šest hrvatskih gradova točno u podne organizirano je izvođenje najduže špage. Osim Grada Zrinskih najduža špaga se radila i u Osijeku, Rijeci, Zadru, Splitu i Zagrebu.  U svim gradovima sudjelovale su 934 osoba i napravljene su špage u ukupnoj duljini od 1.349 metara.

Zahvaljujući tome što je Muzej Međimurja upravo na današnji dan otvorio velika vrata vanjskog bastiona i povezao Stari grad s Perivojem Zrinski najdulja špaga se protezala i do palače Zrinskih. Upravo su tamo, kod spomenika „Oproštaj“, čakovečki gimnastičari predvođeni Filipom Udeom i Tijanom Tkalčec napravili špagu u obliku srca s porukom „volim sport“ i „volim gimnastiku“.

Sudjelovali su članovi: Plesnog studia Vivona, Plesno gimnastičkog kluba Flik iz Šenkovca, Čakovečke mažoretkinje, Udruge za sindrom Down Međimurske županije, Karate kluba Globus, Judo kluba Zrinski Čakovec, Športsko streljačkog kluba Čakovec, Atletskog kluba Međimurje, Škole nogometa Međimurje Čakovec, Škole nogometa Sloga, Teniskog kluba Franjo Punčec, uključili su se i brojni građani, među kojima i župan Matija Posavec.

Možda Vas i to zanima

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More