Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search

FOTO | Kraljevčane okupio početak adventa i paljenje prve svijeće

Paljenjem prve svijeće na adventskom vijencu kod crkve Svete Marije Magdalene u Donjem Kraljevcu započeo je advent u općini.

Uz blagdansku rasvjetu koja se svake godine s početkom adventa pali na rasvjetnim stupovima duž glavnih ulica u svim naseljima općine Donji Kraljevec, ovih blagdana najljepše doba godina obilježit će paljenje svijeća svake subote na središnjem adventskom vijencu koji je postavljen kod crkve u Donjem Kraljevcu te bogati program koji su osmislile Općina i udruge.

Prva je svijeća, koja simbolizira nadu i došašće, na adventskom vijencu kod crkve svete Marije Magdalene upaljena u subotu. Molitvu je predvodio župnik Krunoslav Kefelja.

Adventski program nastavljen je u centru kod tržnice. Kraljevčani su se u lijepom broju okupili na druženju, uz fritule i kuhano vino, te program u kojem su nastupili mališani iz dječjeg vrtića Ftiček, OŠ Donji Kraljevec, Brass sastav PO Općine i udruga Pjesma.

Druga adventska svijeća na središnjem vijencu u općini, kod crkve u Donjem Kraljevcu, bit će upaljena u subotu, 3. prosinca s početkom u 16:30 sati.

Želja je da se advent o ovakvom obliku nastavi i postane tradicija koja će na području općine okupljati sve mještane s područja općine, rekao je načelnik Miljenko Horvat.

Dođite na doček svetog Nikole 5. prosinca u Hotelu Kralj!

U sklopu adventa bit će proslavljeno i Nikolinje, uz doček Svetog Nikole. Nakon pandemijske pauze, 5. prosinca u Hotelu Kralj u organizaciji našeg radija Studio M, kompanije Tehnix i Općine Donji Kraljevec. Dobrodošli su svi, mali i veliki, ne samo s područja općine, već svi zainteresirani.

Pogledajte našu fotogaleriju:

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.