Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

FOTO Kalmana Mesarića i Jug II podignuli prvomajske mojge

Dolazak toplog maja, buđenje proljeća ili pak početak proslave 1. Maja i druženje, sam je poneka simbolika uz koju se veže postavljanje mojgi v Međimurju, a tradiciju od zaborava vjerno čuvaju priločke vulice u kojima ona seže, kako smo ne tako davno čuli u našem programu, još i do II. Svjetskog rata

Tradicionalno podizanje prvomajske mojge u ulicama Kalmana Mesarića i Jug II pravo je obiteljsko okupljanje stanovnika, a susjedi su nakon podizanja mojge nastavili proslavu na vulici uz roštilj, languše i dobru kapljicu. Odlično, kakva prekrasna tradicija!

Ponovilo se i dogodine – bravo, Kalamana Mesarića i Jug II!

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.