Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search

FOTO: Humanitarna utakmica nogometnih legendi Hrvatske i Slovenije

Petrinja, humanitarna utakmica nogometnih legendi Hrvatske i Slovenije / Foto: Drago Sopta/HNS

Foto: Drago Sopta/HNS

Nogometne legende Hrvatske i Slovenije u Petrinju su odigrale humanitarnu utakmicu u kojoj je slavila gostujuća reprezentacija 1:2. Susret su inicirali predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza i član Izvršnog odbora UEFA-e Davor Šuker i predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin s ciljem pomoći područjima stradalima u razornom potresu krajem prošle godine.

Tom je prilikom Čeferin u ime Uefe uručio donaciju Hrvatskom crvenom križu, a HNS Županijskom nogometnom savezu Sisačko-moslavačke županije 200 tisuća kuna za obnovu nogometne infrastrukture u potresima pogođenim područjima.

– Kad sam saznao za tragičan potres u Petrinji i okolici, čuo sam se s Davorom Šukerom i počeli smo razmišljati o tome kako možemo pomoći. Nogomet je solidarnost, nogomet je prijateljstvo i dogovorili smo se da organiziramo ovu utakmicu i da UEFA donira određena sredstva. Pridružili su nam se Hrvatski nogometni savez i Slovenski nogometni savez na čelu s Radenkom Mijatovićem, drago mi je da je ova humanitarna priredba uspjela, rekao je predsjednik UEFA-e.

– U trenutku kad se dogodila tragedija, predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin i ja čuli smo se i u prvoj sekundi dogovorili utakmicu u Petrinji, tražili smo samo najpogodniji datum. Zahvaljujem se predsjedniku Čeferinu i Izvršnom odboru UEFA-e koji su izglasali ovu donaciju, a kao predsjedniku Hrvatskog nogometnog saveza drago mi je da smo mogli pomoći Županijskom savezu Sisačko-moslavačke županije. Lopta će se uvijek kotrljati, najbitnije je da ljudi u ovom kraju što prije dobiju krov nad glavom, a svi koji mogu pomoći su dobrodošli. Najmanje je bitno tko je pobijedio na terenu, pobijedili smo svi mi koji smo bili u službi humanosti, izjavio je Šuker.

Ulogu hrvatskog izbornika preuzeo je viši savjetnik predsjednika HNS-a Zorislav Srebrić, a u vodstvu hrvatske momčadi bili su i aktualni izbornik Vatrenih, Zlatko Dalić, bivši izbornik Miroslav Blažević, odnosno legenda Dinama, Marijan Vlak. Na teren su istrčale legende kao što su Davor Šuker, Zvonimir BobanAljoša AsanovićIvica OlićPetar KrpanDario Šimić, Marijan MrmićStipe PletikosaDarijo SrnaDaniel ŠarićNiko Kranjčar, Igor BišćanMario Stanić i Boris Živković.

Hrvatska je povela pogotkom Davora Šukera iz kaznenog udarca, ali gosti su preokrenuli rezultat zahvaljujući pogocima Milivoja Novakovića i Milenka Aćimovića.

– Zahvaljujem se svim sudionicima, igračima obiju reprezentacija, predsjedniku UEFA-e, Aleksanderu Čeferinu i predsjedniku HNS-a Davoru Šukeru, ovo je bio vrhunski nogometni spektakl, ali, na žalost, u potresom pogođenom području. Međutim, ovo je dan kad će se opet početi pisati povijest Petrinje. Ugođaj je bio fantastičan, žao mi je što gledatelji nisu mogli uživo gledati ovu utakmicu, ali u svakom slučaju hvala svima što su pomogli Gradu Petrinji i Sisačko-moslavačkoj županiji, kazao je predsjednik Nogometnog saveza Sisačko-moslavačke županije i član Izvršnog odbora HNS-a Davor Ivić.

– Sport, a posebno nogomet ima posebnu moć ujediniti nas. Svi sportaši od prvog su dana s nama, pomažu nastradalom stanovništvu na različite načine. Zahvaljujemo UEFA-i, HNS-u i NZS-u što su odlučili organizirati ovakvu veličanstvenu sportsku priredbu i uveličati je donacijom financijske pomoći koja će putem Hrvatskog Crvenog križa biti upućena potresom nastradalom stanovništvu. Ponosni smo da je Hrvatski Crveni križ dio ove sportske humanitarne akcije, rekao je izvršni predsjednik Hrvatskog Crvenog križa Robert Markt.

Bio je nastavak suradnje dvaju saveza, nakon što su nogometne legende dviju rerezentacija prijateljsku utakmicu odigrale u rujnu u Brdu kod Kranja u kojoj su slavili domaćini (3:2).

 

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.