Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

FOTO: Gospodarska škola Čakovec obilježila četvrt stoljeća postojanja

Gospodarska škola Čakovec u petak je svečanošću i okruglim stolom obilježila 25 godina djelovanja.

U povodu jubileja izrađena je prigodna statua umjetnice Ruse Trajkove, a sastoji se od 4 dijela koja predstavljaju sektore škole – poljoprivredu, promet, tekstil i osobne usluge. Statua je dodijeljena prvim zaposlenicima koji su i danas u radnom odnosu – Jadranki Svenšek, Vesni Stunković, Nives Kocijan i Vladimiru Mastenu. Na okruglom stolu pak su bivši i sadašnji djelatnici i učenici razgovarali o obrazovanju, poduzetništvu, ali i o odnosu i suradnji učenika i profesora.

Gospodarska škola osnovana je 18. ožujka 1994. godine odlukom Međimurske županije i rješenjem Ministarstva kulture i prosvjete. Prve godine polazilo ju je 275 učenika u osam razrednih odjela, a prvih dana i koraka škole na svečanosti povodom obilježavanja jubileja prisjetio se njen prvi ravnatelj Petar Novački. U 25 godina škola je rasla, preselila u novu zgradu, a dobitnik je i mnogih priznanja.

Dodijeljena nam je nagrada Njemačko-hrvatske industrijske i trgovinske komore za najbolju školu u Hrvatskoj u području strukovnog obrazovanja, dobitnici smo Erasmus+ povelje za mobilnost u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju, prva smo škola u Hrvatskoj koja je nabavila pogon za izradu soka vrijedan više od pola milijuna kuna. Svega toga ne bi bilo bez vrijednih učenika i djelatnika – rekao je ravnatelj Renato Vinko.

Gospodarsku školu Čakovec danas pohađa 360 učenika, a zaposleno je 60 djelatnika. Za veliki jubilej pripremili su prigodan program, a kroz foto-vremeplov okupljeni su se prisjetili mnogih uspomena od samih početaka škole.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.