STUDIO M
Tvornica dobre glazbe

(FOTO/AUDIO) Dr.sc. Antun Mikec prvi počasni građanin Međimurja: Ponosan sam na rodni kraj

U Centru za kulturu  Čakovec na prigodnoj svečanosti dodijeljena su  javna priznanja Međimurske županije – Povelja Međimurske županije, Nagrada Zrinski, a prvi put i priznanje za Počasni građanin Međimurske županije.

Prvim počasnim građaninom proglašen je proglađen je dr.sc. Antun Mikec rodom iz Cirkovljana. Priznanje se dodjeljuje ua postignute rezultate u znanstvenom, gospodarskom i dobrotvornom radu koji su od osobitog značaja za Međimursku županiju i Republiku Hrvatsku, počasnim građaninom proglašen je dr.sc. Antun Mikec rodom iz Cirkovljana. Međimurski poduzetnik, osnivač Zaklade Mikec.

Zaklada je osnovana s ciljem dodjele stipendija za srednje škole i visokoškolsko obrazovanje nadarenih učenika i studenata, a dio sredstva je namijenjen za opće korisne društvene svrhe. Za tu plemenitu svrhu godišnje se izdvaja 750.000,00 kuna, u kroz Zakladu je dodijeljeno više od 200 stipendija. Pomogao je brojnim umjetnicima, davao donacija Caritasu, a posebno je ponosan na uređeni mjesni trg i crkvu Sv. Lovre u rodnome Cirkovljanu, gdje je upisan kao najveći donator.

Laureati Nagrade Zrinski za 2019. su: Ignac Šardi, Ana Vrbanec, Branimir Magdalenić, Marija Prekupec i Udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja.

Povelja Međimurske županije dodijeljena Danici Kovačić, Gordani Prebeg, Ivanu Horvatu, KUD-u „Mura“ Mursko Središće i Obiteljskom domu za djecu „Bogar“ Štrigova

Čestitali su im župan Matija Posavec, predsjednik Skupštine Međimurske županije Mladen Novak  te potpredsjednici Dragutin Glavina i Franjo Makovec.

Svečanost je bila prilika da se okupljeni prisjete i jednog od dobitnika Povelje Međimurske županije, preminulog Ivana Benea, poznatijeg kao Đura z´ Međimurja.

Pogledajte fotogaleriju:

(Foto: Filip Švenda / Studio M)

 

 

Možda Vas i to zanima

Comments are closed.