STUDIO M
Tvornica dobre glazbe

FOTO | Dan nakon velikog požara koji je gasilo više od 140 vatrogasaca i 25 vozila

Požar koji je jučer buknuo u drvenim barakama nekadašnjeg skladišta Čakovečkih mlinova u potpunosti je ugašen, a na sreću nije bilo ozbiljnije ozlijeđenih., rečeno je na konferenciji za medije nakon jutrošnjeg sastanka Stožera civilne zaštite Grada Čakovca.

Troje vatrogasaca zatražilo je liječničku pomoć zbog velike količine udisanog gustog dima. U gašenju požara sudjelovalo je 130 vatrogasaca iz Javne vatrogasne postrojbe Čakovec te iz 14 DVD-ova iz okolnih mjesta, a koristili su 25 vatrogasnih vozila, rekao je zapovjednik JVP Čakovec Mladen Kanižaj.

Nakon lokaliziranja požara oko 22 sata, tridesetak vatrogasaca s tri vozila ostalo je osiguravati požarište sve do ranih jutarnjih sati.

Marko Klemenčić, rukovoditelj djelatnosti za zdravstvenu ekologiju u Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije rekao je da ploče nisu bile u potpunosti napravljene od azbesta te da azbest nije goriv i ne širi se prilikom požara zbog čega nije bilo opasnosti od trovanja.

Gradonačelnica Ljerka Cividini pohvalila je brzu reakciju žurnih službi koje su vatrenu stihiju stavile pod kontrolu čime je spriječena veća katastrofa.

Visina štete uzrokovane požarom još nije procijenjena, a uzrok će biti poznati nakon očevida. Na građane se i dalje apelira da se zbog osobne sigurnosti i dalje ne približavaju požarištu.

Ovako izgleda dan nakon požara kakav Čakovec ne pamti:
Možda Vas i to zanima

Comments are closed.