Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search

FOTO Čistili branu hidroelektrane i pronašli ručne bombe

HE Varaždin, pronalazak bombi, Foto: PUV

Operativno-komunikacijski centar Policijske uprave varaždinske zaprimio je dojavu zaposlenika HE Varaždin da su tijekom čišćenja rešetke brane na postrojenju elektrane kod Svibovca Podravskog, uočili eksplozivna sredstva.

U nedjelju, 27. veljače, policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave varaždinske je zajedno s policijskim službenicima roniocima ATJ Lučko, na dubini od oko 8 metara, izronio četiri ručne bombe M 75. Bombe su na siguran način demontirane te pohranjene do uništenja.

Policija je uputila apel građanima da, zbog opće sigurnosti, oružje, streljivo, bombe i druga minsko-eksplozivna sredstva ne ostavljaju i ne odbacuju na otvorenim prostorima poput rijeka, potoka, šuma ili parkova, kao i na odlagalištima otpada.

U sklopu akcije Manje oružja – manje tragedija moguća je slobodna predaja neregistriranog oružja, streljiva ili minsko-eksplozivnih sredstava. Građani koji se odluče za dragovoljnu predaju neće biti prekršajno sankcionirani. U tom slučaju potrebno je obavijestiti policiju na broj 192 kako bi policijski službenici na siguran način preuzeli oružje ili streljivo.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.