Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

FOTOGALERIJA | Čakovec: I u mom gradu Vukovar svijetli

I diljem Međimurja uoči 18. studenog pale se svijeće uz molitvu za žrtve Domovinskog rata, na žrtvu Vukovara i Škabrnje.

Središnje obilježavanje održano je u Čakovcu u organizaciji Međimurske županije, Grada Čakovca i braniteljiskih udruga. Kolona sjećanja upalila je svijeće diljem Vukovarske ulice, a u rotoru je lampionima ispisano ime grada heroja. Ispred Spomen obilježja smrtno stradalim i nestalim braniteljima u Perivoju Zrinskih izaslanstva su položila svijeće i upalila svijeće.

Na stravična ratna zbivanja te teške jeseni 1991. godine svojim je govorom podsjetio sudionik obrane Vukovara Željko Sršan:

Župan Matija Posavec poručio je da se svugdje u Međimurju dostojno obilježava ovaj dan.

“11. rujna zasebna policijska postrojba PP Čakovec i Varaždin otišli su braniti Vukovar. Mnogi se nažalost nisu vratili, mnogi su ubijeni na Ovčari, mnogi su odvedeni u koncentracijske logore i to su potresne priče koje je teško slušati. Uvijek treba podsjećati buduće generacije na zlo koje se tad dogodilo, ali s jednim ponosom i poštovanjem prema svima koji su bili direktni i indirentni sudionici Domovinskog rata.”

Ljerka Cividini gradonačenica Čakovca poručila je da je Čakovec pokazao suosjećanje za Vukovar i Škabrnju, te da njihovu žrvu moramo i danas vrednovati zbog slobode koju imamo.

Pogledajte fotogaleriju:

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.