STUDIO M
Tvornica dobre glazbe

FOTO, AUDIO | Učenice OŠ Tomaša Goričanca primile nagradu UPSHIFT za najbolji projekt

'Od škole do Vrbe'

‘Od škole do Vrbe’ edukativna je staza koja je proteklih mjeseci zaživjela u Maloj Subotici i uljepšala vizuru mjesta, zahvaljujući učenicama OŠ Tomaša Goričanca.

Projekt je to za koji su Dina Mišić, Ana Jurčec, Lea Dodlek, Greta Sabol i Sara Camatta, sada već bivše učenice, dobile UNICEF-ovu nagradu UPSHIFT za najbolji projekt mladih u školskoj godini 2021./2022.

FOTO: Od škole do Vrbe: Mladi za razvoj svog mjesta, Mala Subotica dobila edukativnu stazu

Nagrada im je uručena u utorak u školskoj sportskoj dvorani.

Edukativna staza o biljnom i životinjskom svijetu učenicima pruža prostor za druženje i nastavu izvan učionice, u kojem mogu upoznati okoliš u kojem žive i učiti kako ga očuvati. Stazu koriste i djeca iz Dječjeg vrtića Potočnica te drugi mještani tu mogu provoditi svoje slobodno vrijeme. Realizaciju projekta podržali su i drugi učenici OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica, Međimurska priroda, Ekološka udruga Vrba Jurčevec te Općina Mala Subotica.

Projektom se pridonijelo ne samo stvaranju mjesta i poticanju na druženje i edukaciju, već i očuvanje okoliša jer je kompletno uređen onečišćeni prostor u blizini škole.

Cilj je programa UPSHIFT potaknuti razvijanje poduzetničkih vještina i podržati mlade u kreiranju rješenja za izazove u svojim zajednicama, a djevojkama je nagradu predala predstojnica Ureda UNICEF-a u Hrvatskoj Regina M. Castillo. 

Ana Jurčec, učenica pobjedničkog tima:

Mentorica Lucija Dugorepec:

Predstojnica Ureda UNICEF-a u Hrvatskoj Regina M. Castillo:

Ravnateljica OŠ Tomaša Goričanca Željka Štampar Zamuda:

Načelnik Općine Mala Subotica Valentino Škvorc:

Međimurski Matija Posavec:

Pogledajte fotogaleriju:

 

Možda Vas i to zanima

Comments are closed.