Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

FOTO, AUDIO | U Prelogu obilježen Dan oslobođenja Međimurja od nacifašističke okupacije

Oslobođenje Međimurja od nacifašističke okupacije, Prelog, 4.4.2022.

Polaganjem vijenca te minutom šutnje kod spomenika Palim borcima u Prelogu je obilježen Dan oslobođenja Međimurja od nacifašističke okupacije za vrijeme Drugog svjetskog rata.

Važan je to dan u međimurskoj i hrvatskoj povijesti koji se obilježava 6. travnja, a kojim je naš kraj posljednji pripojen matici zemlji.

Početkom travnja 1945. godine, Kalnički partizanski odred, jedinice bugarske Otečestvene fronte i sovjetske Crvene armije ušle su u Međimurje i prekinule četverogodišnju nacističku okupaciju. Prelog je oslobođen 4. travnja, a dva dana kasnije i Čakovec.

Počast su odala izaslanstva Grada Preloga, Međimurske županije i udruge Kalinka.

Gradonačelnik Ljubomir Kolarek u svom je govoru istaknuo:

Fotogalerija:

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.